perjantai 5. kesäkuuta 2015

Korvapuustikakut lasipurkeissa - Cinnamon roll cakes in the glass jars

Hei ja ihanaa kesää !

Halusin yllättää kotiväen jollain nopealla,mutta herkullisella herkulla. Löysin sitten tällläisen ihanan reseptin,jonka haluan teille jakaa:

Korvapuustikakut, 6-8 kpl


100 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vanilja-aromia
250 g kermaviiliä/piimää
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
Lisäksi
tomusokeria

  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja soekri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja vanilja-aromi. Lisää sitten kermaviili lastalla sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita taikinan joukkoon.
  • Lusikoi taikina pieniin lasipurkkeihin (itse käytin pilttipurkkeja) ja jätä hiukan kohoamisvaraa.
  • Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia purkkien koosta riippuen. Jäähdytä ja koristele vedellä notkistetulla tomusokerilla. Sitten vaan nauttimaan! Purkit on myös helppo ottaa esim. piknikille mukaan. :-)

Cinnamon roll cakes, 6-8 cakes




100 g butter
2 dl sugar
1 egg
1 tsp vanilla flavor
250 g sour cream/ buttermilk
2 1/2 dl wheat flour
1/2 tsp baking powder
1 1/2 tsp cinnamon
1/2 tsp cardamom
And
powdered sugar
  • Whip the butter (room temperature) and sugar until stiff. Whip egg and vanilla flavour to the dough. Add sour cream/buttermilk. Mix dry ingredients together. Mix dry ingredients with the dough.
  • Pour the dough into the jars. The dough will rise so don't fill jars completely.
  • Bake at 175 degrees/347F for 25-30 minutes. Let cool. Mix a couple of spoonfuls powdered sugar and water and decorate cakes. 
                                                                                                                                                                                                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti