sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Maailman paras porkkanakakku - The world's best carrot cake

Ihanaa äitienpäivää, happy Mother's day !

Äitini pyysi äitienpäiväkakuksi porkkanakakkua ja tottakai toteutin hänen toiveensa - maailman parhaimmalla porkkanakakulla. Reseptin löysin Leila Lindholmin Pala kakkua - ja paljon muuta -leivontakirjasta, ja jaan tämän ihanan ohjeen nyt tännekin. :-)


Porkkanakakku

3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1 1/2 dl auringonkukkaöljyä
4 1/2 dl raakana raastettua porkkanaa

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahtoon.
  • Lisää öljy ja porkkanaraaste.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan,jonka halkaisija on 24 cm.
  • Kypsennä kakkua 150 asteessa noin 55 minuuttia uunin keskiosassa. Kokeile kakun kypsyyttää tikulla,joka ei saa jäädä taikinaiseksi. Anna jäähtyä.
Tuorejuusto-limettikuorrute

60 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn limetin raastettua kuori
100g maustamatonta tuorejuustoa
  • Vatkaa kaikki ainekset keskenään sileäksi seokseksi.
  • Levitä kuorrute kakun päälle.(Itse leikkasin kakun halki ja laitoin myös vähän kuorrutetta kakun sisälle. :-)) Koristele ja sitten vaan nauttimaan!


Carrot cake

3 eggs
3 dl sugar
3 dl wheat flour
1 tsp vanilla sugar
3 tsp baking powder
1 1/2 tsp cinnamon
1 tsp chopped cinnamon
1/2 tsp ginger
pinch of salt
1 1/2 dl sunflower oil
4 1/2 dl grated carrots

  • Whip eggs and sugar until pale foam.
  • Mix all dry ingredients together and mix with foam.
  • Add oil and grated carrots.
  • Pour the dough into a greased and floured cake tin (diameter 24 cm).
  • Bake at 150 degrees/302F for 55 minutes. Let the cake cool.
The frosting

60 g soft butter
4 dl powdered sugar
1 tsp vanilla sugar
grated grin of one lime
100 g unflavored cream cheese
  • Whip all ingredients until smooth mixture.
  • Spread the frosting on the cake. (I put some between the cake also. :-)) Enjoy!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti