tiistai 7. heinäkuuta 2015

Gluteeniton hasselpähkinäsuklaakakku - Gluten-free hazelnutchocolatecake

Hei,

tällä kertaa gluteenitonta ohjetta. :-) Siskollani oli rippijuhlat sunnuntaina, ja yksi vieraista oli keliaakikko, joten minun piti tehdä myös gluteeniton kakkuvaihtoehto. Löysin tämän reseptin jostain reseptivihkojeni syövereistä ja se osoittautui todella helpoksi tehdä! Ei kun siis kokeilemaan! :-)

Resepti

6 kananmunaa
2 dl muscovadosokeria (fariinisokerikin käy)
1/2 dl sokeria
100 g hasselpähkinäjauhetta
2 dl kermaa
350 g kermaa
175 g voita

  • Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaaleaksi marenkivaahdoksi (kannattaa olla tarkkana että varmasti koko satsi vaahtoutuu,koska määrä on niin suuri.Itselläni näytti ensin,että koko satsi on vaahtoutunut,mutta alta paljastuikin vielä valkuaislitkua..). Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokerit.
  • Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon hasselpähkinäjauhe ja kerma.
  • Sulata suklaa ja voi kattilassa ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto kolmessa erässä.
  • Voitele 24 cm:n kokoinen irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Jäähdytä hyvin.


The recipe

6 eggs
2dl brown sugar
1/2 dl sugar
100 g hazel nut flour
2 dl cream
350 g dark chocolate
175 g butter
  • Separate yolks and whites. Whip egg whites to a light meringue foam. Whip yolks and sugar on the other bowl.
  • Add haxel nut flour and cream with yolk foam.
  • Melt chocolate and butter. Mix with the dough. Add meringue foam little by little.
  • Grease a springform pan (diameter 24 cm). Bake at 175 degrees/347F for 45 minutes. Let the cake cool well.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti