sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Jäätelökakku - Icecreamcake

Hyvää syntymäpäivää äiti!

Äidin syntymäpäivän kunniaksi tein tänään ensimmäistä kertaa itse jäätelökakun. Ja hyvin onnistui! Resepti oli helppoakin helpompi, niin oli hyvin vaikea möhliäkään mitään. :-D

Resepti

60 g voita
175 g suklaahippukeksejä

6 dl kuohukermaa
397 g kondensoitua maitoa (löytyy ainakin K-Citymarketeista)
130 g tummaa suklaata (suklaan makua vaihtamalla saa uutta twistiä kakkuun!)

  • Murskaa keksit muovipussissa kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa.
  • Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Kaada keksi-voiseos pohjalle ja taputtele kevyesti. Älä painele liian kovaa, muuten pohjan leikkaaminen voi olla vaikeaa.
  • Vatkaa kuohukerma (tähän voi mennä useita minuutteja, koska kuohukermaa on niin paljon). Lisää vatkattuun kermaan kondensoitu maito. 
  • Rouhi suklaa. Ota pieni osa suklaasta talteen ja sekoita loput seokseen. Kaada seos vuokaan ja ripottele loput suklaat päälle. 
  • Anna kakun olla pakkasessa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli. Ota kakku huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoamista.

The recipe

60 g butter
175 g chocolatechipcookies 

6 dl whipping cream
397 g condenced milk
130 g dark chocolate (you can also use what ever chocolate you want!)
  • Crush cookies. Melt the butter and mix with cookies. Put greaseproof paper bottom and edges of cake tin.
  • Whip the whipping cream and mix with condenced milk. Grind the chocolate. Mix most chocolate with the mixture. 
  • Pour the mixture into the tin and sprinkle rest of the chocolate on top the cake.
  • Freeze cake in the freezer at least six hours, preferably over the night. Take the cake at room temperature for half an hour before serving.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti