sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Mutakakkukuppikakut - Mudcake-cupcakes

Hei! 

Tämän päivän leivontaurakka olisi tässä! Tein jo toista kertaa mutakakkukuppikakkuja,toisella reseptillä tosin. Tälläkin kertaa tuli tosi hyviä ja mutakakkumaisia kuppikakkuja!

Resepti

100g suklaata (maito-, tumma- tai valkosuklaata ihan oman maun mukaan)
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Pinnalle
1 pkt (200g) Valion maustettua rahkaa

  • Hienonna suklaasta 2-3 palaa veitsellä ja säästä se koristeeksi pinnalle. Pilko loppu suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata suklaa mikrossa.
  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen,samalla vatkaten voimakkaasti. Lisää suklaasula.
  • Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja ripottele päälle suklaarouhe.
  • Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8-9 minuuttia. Älä kypsennä liian kypsäksi, taikinan on tarkoitus olla mutakakkumaisen tahmeaa. Uunista oton jälkeen kuppikakut hieman lässähtävät, mutta ei huolta, rahka peittää kuppikakkujen pinnan.
  • Lusikoi pinnalle rahkaa. Itse käytin mansikkarahkaa, joka sopi täydellisesti suklaan kanssa. Ihanan yhdistelmän tekisi varmasti valkosuklaa ja sitruuna. Ihania herkkuhetkiä!
The recipe

100 g chocolate (dark, milk or white)
100 g butter
3/4 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
2 eggs
1 1/2 dl wheat flour
1/2 tsp baking powder
pinch of salt

To the top
200 flavored quark, for example strawberry
  • Crush 2-3 bites of the chocolate, put it aside. Melt the rest of the chocolate.
  • Whip the soft butter and the sugar. Add eggs one by one and whip at the same time strongly. Add the melted chocolate.
  • Mix dry ingredients and add to the dough. Put the dough in the muffinitins and sprinkle crushed chocolate to the top.
  • Bake for 8-9 minutes at 200 degrees/392F. Don't overbake, cupcakes is supposed to be mudcake-lly moist.
  • Put quark to the top and enjoy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti