lauantai 3. tammikuuta 2015

Gluteeniton manteli-valkosuklaakakku - Gluten-free almond-whitechocolatecake

Hei!

Tämän unelman reseptin löysin jonkin aikaa sitten jostain kakkukirjasta, ja viime viikonloppuna se pääsi käyttöön, koska meille tuli keliaakikko-vierailijoita. Kakku maistui kyllä hyvin myös meille kaikkiruokaisillekin!



Resepti - 8 palaa

Pohja
200 g valkosuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g mantelirouhetta
100 g jauhettua mantelia

Kuorrutus
200 g valkosuklaata
1 dl kermaa

  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ( halkaisija 22-24cm). Voitele vuoan reuna kevyesti ja jauhota mantelirouheella tai -jauheella.
  • Paloittele pohjan suklaa ja pane se voin kanssa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä ja sekoita tasaiseksi.
  • Vatka munat ja sokeri vain kevyesti sekaisin. Sekoita joukkoon kädenlämpöiseksi jäähtynyt suklaaseos. Lisää mantelit ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 150 asteessa 35-45 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman pehmeäksi keskeltä mutakakun tyyliin. Älä ylikypsennä.
  • Anna jäähtyä vuoassa. Irrota vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä.
  • Rouhi kuorrutuksen suklaa kulhoon. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi.
  • Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä hiukan ja koristele kakku. Itse koristelin sitruuna-valkosuklaarouheella.

The recipe - 8 pieces

For the base
200 g white chocolate
150 g butter
4 eggs
1 1/2 dl sugar
100 g crushed almonds
100 g almond flour

For the filling
200 g white chocolate
1 dl cream
  • Grease a springfrom pan (diameter 22-24 cm) and flour with crushed almonds/almond flour.
  • Cut the chocolate and put it with the butter to the pan. Melt over low heat and mix.
  • Whip eggs and the sugar lightly. Mix with room-temperature chocolate. Add almonds.
  • Bake in center of the oven for 35-45 minutes at 150 degrees/302 F. The cake will be little bit moist, like mudcake. Don't overcook.
  • Let the cake cool. Crush chocolate. Heat the cream almost to boiling and pour the cream over the chocolate. Mix until the chocolate is melted. Frost the cake and let it cool. Decorate.


2 kommenttia:

  1. Hei!
    Koska meinasit laittaa vaaleiden mokkapalojen ohjeen tänne? Olen kytänny sitä nyt jo vajaa 2kk ku näyttää kuvas niin hyville :D

    Toivottavasti pian! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi,oon ihan kokonaan unohtanut postata sen reseptin :D Laitan sen tänään/huomenna! Kiitos ja anteeksi! :)

      Poista