sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Vaaleat mokkapalat - White chocolate pieces

Pieni pala kesää...

Valkosuklaaversio tutuista mokkapaloista - niiiin hyviä! 

Resepti

250g voita
2 1/2 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuoriraaste
5 dl vehnäjauhoja
3 dl (fariini)sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 munaa

Kuorrutus

1 dl kuohukermaa
300 g valkosuklaata
2 dl tomusokeri
  • Sulata voi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon maito, kerma ja raastettu sitruunankuori. 
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa. kaada joukkoon voiseos ja sekoita. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.
  • Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Levitä taikina tasaiseksi ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Tee kuorrute. Mittaa kerma kattilaan ja kiehauta. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon pieniksi paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää tomusokeri. Anna jäähtyä viitisen minuuttia.
  • Leikkaa kakkulevystä reunoja pois noin 5 cm joka puolelta. Kaada siistitylle kakkulevylle kuorrute. Anna sen jähmettyä.
  • Leikkaa paloiksi. Koristele nonparelleilla tai karkeilla.

The recipe

250 g butter
2 1/2 dl milk
1 dl whipping cream
1 lemon's grated rind
5 dl wheat flour
3 dl sugar
3 tl baking bowder
2 tl vanilla sugar

To the filling
1 dl whipping cream
300 g white chocolate
2 dl powdered sugar
  • Melt the butter. Let cool. Add milk, whipping cream and lemon's grated rind. Mix dry ingredients. Mix together. Add eggs one by one, mix.
  • Bake at 175 degrees/347 F for about 25 minutes. Let cool.
  • Make the filling. Bring the cream to a boil. Take off the pan from the heat. Stir in the chopped chocolate and stir until the chocolate is melted. Stir in the powdered sugar and let cool about 5 minutes.
  • Pour the filling on the cakebase. Let the filling set. Cut into pieces and decorate with sprinkles and/or sweets.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti