keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Minttusuklaakääretorttu - Mintchocolate swiss roll

Hei!

Rakas pikkusiskoni täytti eilen 15 vuotta ja päätin tehdä hänelle syntymäpäiväkakuksi kääretortun,pitkästä aikaa. Reseptin löysin reseptivihkosestani,enkä yhtään muista mistä olen sen alunperin ottanut.. Mutta helppo ja herkullinen kakku tuli! Onnea vielä siskolle <3

Ainesosat

Kääretorttu:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 ps (280g) Pätkiksiä
1 dl kermaa
Kuorrutus:
2 dl kaakaotomusokeria
2 rkl vettä/kahvia
Mariannekarkkirouhetta
  • Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon varovasti käännellen.
  • Paista torttuapohjaa 200 asteessa n.10 minuuttia.
  • Levitä pöydälle leivinpaperiarkki ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa torttupohja varovasti leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä hetki leivinliinan alla.
  • Valmista täyte: Sulata pätkikset ja kermaa kattilassa miedolla lämmöllä tiuhaan sekoitellen.
  • Levitä suklaaseos torttupohjalle. Rullaa napakaksi rullaksi,tiivistä vielä kietomalla kelmuun. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.
  • Valmista kuorrutus: sekotia kaakaotomusokeria ja vesi/kahvi keskenään. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Koristele Mariannekarkkirouheella - herkuttele!

Ingredients

The swiss roll:
4 eggs
1 1/2 dl sugar
2 tbsp potato flour
4 tbsp wheat flour
3 tbsp cocoa powder
1 tsp baking powder
The filling:
280g mintchocolatecandies
1 dl whipping cream
The frosting:
2 dl cocoa powdered sugar (or cocoa powder + powdered sugar)
2 tbsp water/coffee
  • Whip eggs and sugar until light foam. Mix dry ingredients together and mix with foam carefully.
  • Bake at 200 degrees/329F for about 10 minutes.
  • Pour the base gently on top of baking paper. Let cool under towel.
  • Make the filling: Melt chocolate and whipping cream over low heat. Mix all the time.
  • Spread the filling on to he base. Roll up tighly into a roll. Let it be in the fridge ove the night.
  • Make the frosting: Mix cocoa powder and water/coffee. Spread the frosting on top of the cake. Decorate with candies - enjoy!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti