sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Vaniljapullat - Vanilla buns

Hei,

tänä viikonloppuna oikein innostuin taas leipomisesta! Tänään tein vaniljapullia, joista tuli oikein herkullisia. Näissä pullissa on se erikoisuus,että ne kohotetaan kylmässä. Mutta silti todella simppeli resepti - ei kun kokeilemaan ja herkuttelemaan!




Taikina         32 kpl
50 g hiivaa
2 dl jääkaappikylmää maitoa
200g voita
8-9 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
Vaniljatäyte
2 dl kuohukermaa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 keltuaista
1 rkl vaniljasokeria

  • Valmista ensin täyte: Sekoita teräskattilassa kuohukerma,perunajauhot,sokeri ja keltuaiset.Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee,mutta älä päästä kiehumaan.Anna jäähtyä.Sekoita joukkoon vaniljasokeri.
  • Liuota hiiva maitoon. Laita toiseen kulhoon voi,suurin osa jauhoista,sokeri,suola ja kananmunat. Pehmitä voi haarukalla. Lisää maitoseos ja loput jauhot. Sekoita vähäsen ja kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahtia. Kauli taikinapalat n.35x35 cm:n levyiksi,mutta varo etteivät ne tartu pöytään.
  • Leikkaa molemmista levyistä 16 neliötä. Nosta kunkin neliön keskelle teelusikallinen vaniljatäytettä. Taita kulmat keskelle ja nipistä tiukasti yhteen. Laita pullat saumapuoli alaspäin kaksinkertaisiin paperivuokiin,
  • Kohota pullia 1-1 1/2 tuntia. Paista sitten voitelematta 8-10 minuuttia 225 asteisen uunin keskitasolla.
  • Jäähdytä ritilän päällä leivinliinalla peitettynä.


The dough     32 buns
50 g yeast
2 dl milk (fridge temperature)
200 g butter
8-9 dl wheat flour
1/2 tsp salt
2 eggs
The vanilla filling
2 dl whipped cream
1 tbsp potato flour
2 tbsp sugar
2 egg yolks
1 tbsp vanilla sugar

  • Make the filling first: Mix whipped cream,potato flour,sugar and yolks in pot.Heat the mixture over medium heat and mix all the time until the mixture thickens. Don't let boil. Let cool and add vanilla sugar.
  • Dissolve the yeast in the milk. Mix in the other bowl butter,most of the flour,sugar,salt and eggs. Soften the butter with fork.Add the milk-mixture and the rest of the flour.Mix and pour the dough on the floured table.Divide the dough into two parts. Roll out both of the dough pieces into about 35x35 cm sheets. Be careful that the dough will not stick to the table.
  • Cut sheets 32 pieces. Put the filling in the center of each piece about one teaspoonful. Fold the corners to the center and nip tighly together. Put the buns with seaside down onto double papercasseroles.
  • Rise buns 1-1 1/2 hour. Bake for 8-10 minutes at 225 degrees/437F.
  • Let cool and enjoy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti