sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Jäädytetty suklaa-juustokakku - Frozen chocolatecheesecake

Hyvää isänpäivää!

Tein isänpäiväksi jäädytettyä juustokakkua,ensimmäistä kertaa. Se onnistui hyvin,ja maistui ainakin meidän isälle!


Ainesosat
Pohja

9 (135g) digestivekeksejä
35 g voita

Täyte

200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vispikermaa

  • Murenna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ja painele muruseos vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

  • Sulata suklaa. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista ja vaniljasokeri. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset toisistaan siten, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista. Vatkaa keltuaiset tuorejuuston joukkoon ja lisää suklaa.

  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vähitellen loput sokerista ja vatkaa, kunnes vaahto on kovaa. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti juusto-suklaaseokseen.
  • Vatkaa vielä kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Levitä täyte keksimurupohjalle.



  • Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja pakasta kakku ainakin yön yli.
  • Ota kakku pakastimesta jääkaappiin vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista.



Recipe
For the base

9  (135g) digestive biscuits
35 g butter

For the filling

200 g dark chocolate
200g cream cheese,unspiced
about 1 3/4 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
2 egg whites
2 egg yolks
2 dl whipping cream


  • Break biscuits. Melt the butter and mix with biscuits. Press on to bottom of (24cm) springfrom pan. Put in the fridge.
  • Melt the chocolate. Mix cream cheese with vanilla sugar and half the sugar. Whip egg yolks with cream cheese. Add the chocolate.
  • Whip egg whites. Add half the sugar little by little and whip until it is hard. Stir it with the filling.
  • Whip the whipping cream and add to the filling. 
  • Pour the filling into springfrom pan. Cover the pan with foil and freeze in freezer at least over the night.
  • Take the cake to fridge at least a half hour before serving.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti