Tein isänpäiväksi jäädytettyä juustokakkua,ensimmäistä kertaa. Se onnistui hyvin,ja maistui ainakin meidän isälle!
Ainesosat
Pohja
9 (135g) digestivekeksejä
35 g voita
Täyte
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vispikermaa
- Murenna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ja painele muruseos vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Sulata suklaa. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista ja vaniljasokeri. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset toisistaan siten, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista. Vatkaa keltuaiset tuorejuuston joukkoon ja lisää suklaa.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vähitellen loput sokerista ja vatkaa, kunnes vaahto on kovaa. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti juusto-suklaaseokseen.
- Vatkaa vielä kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Levitä täyte keksimurupohjalle.
Recipe
For the base
9 (135g) digestive biscuits
35 g butter
For the filling
200 g dark chocolate
200g cream cheese,unspiced
about 1 3/4 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
2 egg whites
2 egg yolks
2 egg yolks
2 dl whipping cream
- Break biscuits. Melt the butter and mix with biscuits. Press on to bottom of (24cm) springfrom pan. Put in the fridge.
- Melt the chocolate. Mix cream cheese with vanilla sugar and half the sugar. Whip egg yolks with cream cheese. Add the chocolate.
- Whip egg whites. Add half the sugar little by little and whip until it is hard. Stir it with the filling.
- Whip the whipping cream and add to the filling.
- Pour the filling into springfrom pan. Cover the pan with foil and freeze in freezer at least over the night.
- Take the cake to fridge at least a half hour before serving.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti