tiistai 4. marraskuuta 2014

Mariannejuustokakku - Peppermint-chocolatecheesecake

Hei!

Tein viime viikonloppuna Marianne-juustokakun tutun synttärijuhliin.Kunnon kuvia en täysin valmiista kakusta saanut, mutta eiköhän nämä kuvat jotain näytä lopputuloksesta.Reseptistä voi tehdä eri versioita vaihtamalla suklaan makua.


Keksipohja

200 g dominokeksejä
50 g voita

Suklaatäyte

5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
2 valkuaista
300 g Marianne-suklaata
1/2 dl vettä

Koristelu

Marianne-karkkeja (murskattuna) tai Marianne-karkkirouhetta


  • Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla.
  • Hienonna dominot murskaamalla ne kaulimella pakastuspussin sisällä. Laitan yleensä kaksinkertaisen pussin tai sitten todella paksun pussin, koska murskatessa pussiin tulee helposti reikiä, jolloin muruset ovat pitkin pöytää.
  • Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota vispikerma.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.Yhdistä sitten vaahdot.
  • Paloittele suklaa ja sulata joko mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen tai vesihauteessa. Jäähdytä hetken aikaa ja lisää täytevaahtoon.





  • Kiehauta vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne veteen. Jäähdytä hetken aikaa ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  • Irrota kakku vuoasta. Koristele Marianne-karkkimurskalla.


Recipe
For the base

200 g (sandwich) chocolatecookies
50 g butter

For the filling

5 gelatine leaves
5 dl whipping cream
2 egg white
300 g peppermint-chocolate
1/2 dl water

For the glaze

Peppermintchocolate sweets (crushed)


  • Mix the melted butter and crushed cookies. Press on to bottom of (24cm) springfrom pan. Put in the fridge.
  • Put gelatine leaves to soak in cold water.
  • Whip cream. Whip egg whites and stir with whipped cream.
  • Break chocolate into pieces and melt. Cool the chocolate and add to the filling.
  • Squeeze water from gelatin leaves. Boil the water and add leaves. Cool and stir with the filling.
  • Pour the filling into springfrom pan. Chill  in the fridge at least 3 hours.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti