Tein viime viikonloppuna Marianne-juustokakun tutun synttärijuhliin.Kunnon kuvia en täysin valmiista kakusta saanut, mutta eiköhän nämä kuvat jotain näytä lopputuloksesta.Reseptistä voi tehdä eri versioita vaihtamalla suklaan makua.
Keksipohja
200 g dominokeksejä
50 g voita
Suklaatäyte
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
2 valkuaista
300 g Marianne-suklaata
1/2 dl vettä
Koristelu
Marianne-karkkeja (murskattuna) tai Marianne-karkkirouhetta
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla.
- Hienonna dominot murskaamalla ne kaulimella pakastuspussin sisällä. Laitan yleensä kaksinkertaisen pussin tai sitten todella paksun pussin, koska murskatessa pussiin tulee helposti reikiä, jolloin muruset ovat pitkin pöytää.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.Yhdistä sitten vaahdot.
- Paloittele suklaa ja sulata joko mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen tai vesihauteessa. Jäähdytä hetken aikaa ja lisää täytevaahtoon.
- Kiehauta vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne veteen. Jäähdytä hetken aikaa ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta. Koristele Marianne-karkkimurskalla.
Recipe
For the base
200 g (sandwich) chocolatecookies
50 g butter
For the filling
5 gelatine leaves
5 dl whipping cream
2 egg white
300 g peppermint-chocolate
1/2 dl water
For the glaze
Peppermintchocolate sweets (crushed)
- Mix the melted butter and crushed cookies. Press on to bottom of (24cm) springfrom pan. Put in the fridge.
- Put gelatine leaves to soak in cold water.
- Whip cream. Whip egg whites and stir with whipped cream.
- Break chocolate into pieces and melt. Cool the chocolate and add to the filling.
- Squeeze water from gelatin leaves. Boil the water and add leaves. Cool and stir with the filling.
- Pour the filling into springfrom pan. Chill in the fridge at least 3 hours.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti