lauantai 1. marraskuuta 2014

Vaniljaiset browniekuppikakut - Vanilla browniecupcakes

Hei!

Ensimmäinen postaus leivontablogiini eli resepti vaniljaisiin browniekuppikakkuihin! Tämä on yksi suosikkiresepteistäni, helppo ja niin herkullinen. Nämä kuppikakut sopivat mielestäni hyvin juhliin, koska niistä saa helposti todella näyttäviä. Löysin reseptin jostain leivontalehdestä pari vuotta sitten, ja näitä olen tehnyt useasti.


 Reseptistä tulee vuokien koosta riippuen 9-12 kuppikakkua.

Ainesosat

120g suklaata
100g voita
1 1/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
75 g tummaa suklaata
  • Sulata voi ja 120g suklaata kattilassa. Itse käytin tavallista Pandan maitosuklaata, leivontasuklaakin käy.
  • Sekoita kuivat aineet. Sekoita munat yksi kerrallaan jauhoseokseen. Vatkaa puuhaarukalla tai lusikalla.
  • Sekoita voi-suklaaseos taikinaan. Rouhi tumma suklaa (käytin tähänkin Pandan suklaata) karkeaksi rouheeksi ja lisää se varovasti taikinan joukkoon.
  • Nostele taikina lusikan avulla kuppikakkuvuokiin ja paista 180 asteessa n.20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

Ulkonäkö ei ole kaunokainen,mutta onneksi kuorrutus pelastaa!

Kuorrutus

4 rkl voita (huoneenlämpöistä)
100g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
  • Vatkaa voi kuohkeaksi sähkövatkaimella. On tärkeää, että voi todella on huoneenlämpöistä, muuten voin vatkaaminen on vaikea. Lisää tuorejuusto ja vatkaa ilmavaksi.
  • Lisää vaniljasokeia ja tomusokeria vähän kerrallaan. Vatkaa sileäksi massaksi.
  • Anna massan levätä hetki jääkaapissa ennen kuorruttamista. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle. Itse käytin hyväksi havaittua pursotuspussia ja pursotussuutinta, myös kotitekoinen minigrip-pussista tehty pursotuspussi toimii varmasti. Lopuksi rouhin vielä vähän tummaa suklaata kuorrutuksen päälle. Koristeeksihan käy mikä vaan;strösselit,nonparellit,keksinmurut..
Tämä kuorrutus on helppo tehdä ja niin hyvänmakuinen! Erityisesti pidän sen koostumuksesta, se ei valu vaan pysyy kuppikakkujen päällä hyvin. Tätä voi myös tuunata vaihtamalla maustamattoman tuorejuuston johonkin makuvaihtoehtoon, niitähän riittää kauppojen hyllyillä.

Herkullisia leivontahetkiä!






Recipe
9-12 cupcakes
Ingredients

120 gr chocolate
100 gr butter
1 1/4 dl sugar
1 dl wheat flour
1/2 tsp vanilla sugar
1 tsp baking powder
2 eggs
75 gr dark chocolate
  • Smelt the butter and 120 gr chocolate in a saucepan.
  • Stir together sugar,wheat flour,vanilla sugar and baking powder. Stir eggs one by one into the dough. Whisk with a spoon.
  • Stir butter and chocolate with dough.
  • Crush dark chocolate and add to the dough.
  • Bake for 20 minutes at 180 degrees/356 F. Cool completely before frosting.
Frosting

4 tbsp butter (room temperature)
100 gr cream cheese, unspiced
5 dl powdered sugar
3 tsp vanilla sugar
  • Whisk butter with a electric mixer until creamy. Add cream cheese and whisk until airy.
  • Add vanilla sugar and powdered sugar little by little. Whisk until smooth mass.
  • Let the frosting be for a while in the fridge. Frost the cupcakes. Enjoy!

4 kommenttia: