sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Porkkanamuffinsit kanelikuorrutuksella - Carrotmuffins topped with cinnamon frosting

Porkkanamuffinsit kanelikuorrutuksella


Ainekset

4 kananmunaa
3 dl sokeria (itse käytin fariinisokeria)
4 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
250 g porkkanaa (raasteena)
1 1/2 dl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia

Kuorrutus 

50 g voita (huoneenlämpöistä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
3 tl kanelia


  • Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Raasta porkkanat raasteeksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet, porkkanaraaste ja sulatettu voi/ margariini.
  • Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  • Tee sitten kuorrute: vatkaa voi ja maustamaton tuorejuusto keskenään. 
  • Lisää pienissä erissä tomusokeria siivilän lävitse (ettei kuorrutteeseen tule paakkuja) vatkaten. Lisää lopuksi kaneli ja sekoita. 
  • Pursota tai lusikoi kuorrute muffinssien päälle. Koristele nonparelleilla tai keksimuruilla. Itse käytin perinteisiä piparkakkuja - näistä muffinsseista tulikin todella jouluisia. 



Recipe 
Ingredients

4 eggs
3 dl sugar
4 dl wheat flour
3 tsp cinnamon
2 1/2 tsp baking powder
1 1/2 tsp vanilla sugar
250 gr carrot (grated)
1 1/2 dl melted butter or margarine

  • Whisk the sugar and eggs. Mix together dry ingredients. 
  • Mix sugar-eggfoam with dry ingredients, grated carrots and melted butter/margarine.
  • Bake for about 15 minutes at 200 degrees/392F. Cool before frosting.


Frosting

50 gr butter (room temperature)
200 gr cream cheese,unspiced
4 dl powdered sugar
3 tsp cinnamon

  • Whisk the butter and the creamcheese. Add little by little powdered sugar and whisk. Add the cinnamon and decorate with crushed gingerbreads.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti