Ainekset
4 kananmunaa
3 dl sokeria (itse käytin fariinisokeria)
4 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
250 g porkkanaa (raasteena)
1 1/2 dl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
Kuorrutus
50 g voita (huoneenlämpöistä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
3 tl kanelia
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Raasta porkkanat raasteeksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet, porkkanaraaste ja sulatettu voi/ margariini.
- Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee sitten kuorrute: vatkaa voi ja maustamaton tuorejuusto keskenään.
- Lisää pienissä erissä tomusokeria siivilän lävitse (ettei kuorrutteeseen tule paakkuja) vatkaten. Lisää lopuksi kaneli ja sekoita.
- Pursota tai lusikoi kuorrute muffinssien päälle. Koristele nonparelleilla tai keksimuruilla. Itse käytin perinteisiä piparkakkuja - näistä muffinsseista tulikin todella jouluisia.
Recipe
Ingredients
4 eggs
3 dl sugar
4 dl wheat flour
3 tsp cinnamon
2 1/2 tsp baking powder
1 1/2 tsp vanilla sugar
250 gr carrot (grated)
1 1/2 dl melted butter or margarine
Frosting
50 gr butter (room temperature)
200 gr cream cheese,unspiced
4 dl powdered sugar
3 tsp cinnamon
Ingredients
4 eggs
3 dl sugar
4 dl wheat flour
3 tsp cinnamon
2 1/2 tsp baking powder
1 1/2 tsp vanilla sugar
250 gr carrot (grated)
1 1/2 dl melted butter or margarine
- Whisk the sugar and eggs. Mix together dry ingredients.
- Mix sugar-eggfoam with dry ingredients, grated carrots and melted butter/margarine.
- Bake for about 15 minutes at 200 degrees/392F. Cool before frosting.
Frosting
50 gr butter (room temperature)
200 gr cream cheese,unspiced
4 dl powdered sugar
3 tsp cinnamon
- Whisk the butter and the creamcheese. Add little by little powdered sugar and whisk. Add the cinnamon and decorate with crushed gingerbreads.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti